Sposób przygotowania:
Z makaronemi groszkiem
1. makaron gotujemy al dente i odcedzamy.
2.Pieczarki kroimy w plasterki, boczek i cebule w kostki. Boczek smażymy na oleju 3 minuty, dodajemy pieczarki i cenuę. smażymy ok. 5 minut. doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, papryka. Dodajmey groszek i chwilę dusimy. Wlewamy smietane i zagotowujemy.
3. makaron układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polwamy sosem, posypujmey serem. Zapiekamy ok. 15 minut
2.Pieczarki kroimy w plasterki, boczek i cebule w kostki. Boczek smażymy na oleju 3 minuty, dodajemy pieczarki i cenuę. smażymy ok. 5 minut. doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, papryka. Dodajmey groszek i chwilę dusimy. Wlewamy smietane i zagotowujemy.
3. makaron układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polwamy sosem, posypujmey serem. Zapiekamy ok. 15 minut