Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana "dwa smaki" z szybkowaru
Można razem ugotować ryż i kaszę gryczaną w woreczkach w wodzie bez soli, po ugotowaniu dobrze woreczki odcedzić z wody, wsypać do dwóch misek ryż i kaszę.
Dodać do każdej miski porcję mięsa mielonego z łopatki, pokrojoną cebulę podsmażoną na złocisto na oleju, dodać paprykę wędzoną, słodką, kucharka, sól czosnkową, pieprz mielony, wbić jajka, wsypać bułkę tartą, natkę pietruszki posiekaną wszystko dobrze wymieszać ręką.
Papryki przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestki, opłukać, do każdej połówki papryki nakładać porcję nadzienia.
Paprykę z ryżem i kaszą układać w dwóch osobnych garnkach szybkowarów, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu około 35 minut.
Najlepiej ugotować wieczorem, papryki przez noc wystudzą się i można je bez "rozwalenia" wyjmować z szybkowarów, przed podaniem na ciepło można podgrzać w mikrofalówce lub zjeść bez podgrzewania.
Dodać do każdej miski porcję mięsa mielonego z łopatki, pokrojoną cebulę podsmażoną na złocisto na oleju, dodać paprykę wędzoną, słodką, kucharka, sól czosnkową, pieprz mielony, wbić jajka, wsypać bułkę tartą, natkę pietruszki posiekaną wszystko dobrze wymieszać ręką.
Papryki przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestki, opłukać, do każdej połówki papryki nakładać porcję nadzienia.
Paprykę z ryżem i kaszą układać w dwóch osobnych garnkach szybkowarów, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu około 35 minut.
Najlepiej ugotować wieczorem, papryki przez noc wystudzą się i można je bez "rozwalenia" wyjmować z szybkowarów, przed podaniem na ciepło można podgrzać w mikrofalówce lub zjeść bez podgrzewania.