pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

super, może już nie da się zrobić bo truskawki się skończyły ale na przyszły rok przepis jak znalazł

Z truskawkami

Składniki:

Z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Z truskawkami
BISZKOPT: Białka i cukier ubić. Dodać żółtka i mieszać powoli. Następnie dodać do tego mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia. Wmieszać pomału łyżką. Przełożyć na brytfannę i piec przez ok. 25 minut w 180 st.
MASA: Połowę mleka zagotować w rondlu. W drugie połowie rozmieszać wszystkie składniki prócz margaryny. Gdy się mleko zagotuje dodać wymieszane składniki. Czekać aż się ugotuje. Później dać do zimnego. Utrzeć z margaryną.
DALEJ: Na placek dać masę, następnie na to dać truskawki, i zalać tężejącą galaretką.