Sposób przygotowania:
Z truskawkami
BISZKOPT: Białka i cukier ubić. Dodać żółtka i mieszać powoli. Następnie dodać do tego mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia. Wmieszać pomału łyżką. Przełożyć na brytfannę i piec przez ok. 25 minut w 180 st.
MASA: Połowę mleka zagotować w rondlu. W drugie połowie rozmieszać wszystkie składniki prócz margaryny. Gdy się mleko zagotuje dodać wymieszane składniki. Czekać aż się ugotuje. Później dać do zimnego. Utrzeć z margaryną.
DALEJ: Na placek dać masę, następnie na to dać truskawki, i zalać tężejącą galaretką.
MASA: Połowę mleka zagotować w rondlu. W drugie połowie rozmieszać wszystkie składniki prócz margaryny. Gdy się mleko zagotuje dodać wymieszane składniki. Czekać aż się ugotuje. Później dać do zimnego. Utrzeć z margaryną.
DALEJ: Na placek dać masę, następnie na to dać truskawki, i zalać tężejącą galaretką.