kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Żabie udka - przystawka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne żabie udka jako przystawka

Żabie udka - przystawka

Składniki:

Żabie udka - przystawka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żabie udka - przystawka
Żabie udka rozmrozić, mięso osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Jaja wyłożyć na półmisek i rozmącić. Na głęboki talerz wsypać bułkę tartą. Brać kolejno żabki i namoczyć w jajku, następnie przełożyć do bułki i dokładnie obtoczyć z każdej strony, z powrotem zanurzyć w jajku i bułce. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i kłaść udka. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Podawać gorące. Smacznego

Tagi:

tarta