iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zabielany krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna zdrowa zupka dla całej rodziny. Krupnik z kilkoma grzybkami zabielany słodka śmietanką. Polecam na zimowe obiady.

Zabielany krupnik

Składniki:

Zabielany krupnik

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 pietruszka

 

 

  • 2 liscie laurowe

 

 

 

 

 

 

  • cebula

 

 

Sposób przygotowania:

Zabielany krupnik
Wodę zagotowujemy z dodatkiem liścia i ziela. Solimy ja do smaku. Ziemniaki i włoszczyznę obieramy . Ziemniaki kroimy w kostkę włoszczyznę ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy warzywa do wody z przyprawami. Gotujemy 10 min.

Dodajemy grzyby, potem kaszę. Cebulę obieramy siekamy. Podsmażamy na masełku. Dodajemy do zupy. Zagotowujemy.

Doprawiamy do smaku solą. Dolewamy śmietanę. Zagotowujemy.