eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Krupnik Eli z grzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna rozgrzewająca,jesienna zupa. Krupnik z dodatkiem grzybów leśnych. Moja rodzinka bardzo go lubi.

Krupnik Eli z grzybkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik Eli z grzybkami

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik Eli z grzybkami
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe,posolić i zagotować. Marchewki i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić i pokroić. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło,dodać grzyby,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i usmażyć. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Do wywaru dodać jarzyny,kaszę,przesmażone grzyby i zagotować. Do gotującej się zupy wrzucić ziemniaki i gotować wszystko do miękkości. Porcję rosołową wyjąć,obrać mięso z kości i skóry. Mięso pokroić i dodać do zupy. Zupę doprawić maggi do smaku. Natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać. Pietruszkę dodać do zupy. Smacznego!
Krupnik Eli z grzybkami
Przygotować marchewki,pietruszkę,cebulę i grzyby.
Krupnik Eli z grzybkami
Grzyby oczyścić i pokroić. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
Krupnik Eli z grzybkami
Marchewki i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Krupnik Eli z grzybkami
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.