Sposób przygotowania:
Krupnik Eli z grzybkami
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe,posolić i zagotować. Marchewki i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić i pokroić. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło,dodać grzyby,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i usmażyć. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Do wywaru dodać jarzyny,kaszę,przesmażone grzyby i zagotować. Do gotującej się zupy wrzucić ziemniaki i gotować wszystko do miękkości. Porcję rosołową wyjąć,obrać mięso z kości i skóry. Mięso pokroić i dodać do zupy. Zupę doprawić maggi do smaku. Natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać. Pietruszkę dodać do zupy. Smacznego!