sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zakąska do piwa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zakąska szczególnie do piwa chrupiące pieczarki nadziewane żółtym serem i pieczone na tłuszczy lup w piekarniku

Zakąska do piwa

Składniki:

Zakąska do piwa

 

 

Sposób przygotowania:

Zakąska do piwa
Pieczarki oczyścić oddzielić kapelusze od ogonków,ogonki trzeba przekroić wzdłuż na połówki.Jajka roztrzepać.Natkę pietruszki i koperek bardzo drobniutko posiekać,żółty ser pokroić w maleńkie kosteczki.Wydrążone kapelusze wypełnić żółtym serem oraz zieleniną to przykryć połową ogonka tak aby ser się nie wydostał i spiąć wykałaczką.Faszerowane pieczarki obtaczać w jajku i w bułce tartej,smażyć na tłuszczu lub zapiec w piekarniku i gotowe.