Sposób przygotowania:
Zakręcone bułeczki z cynamonem i kruszonką
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejce.
Mąki przesiewamy.
Dodajemy do mąk zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na równe części.
Wałkujemy na prostokąty dość cienkutko.
Smarujemy rozpuszczonym masłem, posypujemy cukrem i cynamonem.
Zwijamy w rulon. Kroimy na mniejsze części około 6-7 cm.
Układamy na blaszkę, lekko spłaszczamy, posypujemy kruszonką.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Mąki przesiewamy.
Dodajemy do mąk zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na równe części.
Wałkujemy na prostokąty dość cienkutko.
Smarujemy rozpuszczonym masłem, posypujemy cukrem i cynamonem.
Zwijamy w rulon. Kroimy na mniejsze części około 6-7 cm.
Układamy na blaszkę, lekko spłaszczamy, posypujemy kruszonką.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)