Sposób przygotowania:
Zalewa azjatycka
Wszystko łączymy ,gotujemy 10 min.. Teraz tak zlewamy do jakiegoś pojemnika i trzymamy w lodówce.Niespodziewani goście a my ciach sos z lodówki ,zagęszczamy mąką ( ja startym ziemniakiem) i polewamy mięsa.Np. piersi kurczaka. Robimy sos do maczania,sos do sałatki egzotycznej...(bach ,cebulka na wierzch). Gdy mamy więcej czasu wrzucamy do zalewy mięsa np.całego kurczaka i gotujemy do miękkości.Wkładamy mięso do marynaty na parę godzin i na grilla.Po ugotowaniu mięsa ,sos ponownie odkładamy do lodòwki bo im się więcej w nim gotowało tym lepszy.Dolać trochę wody gdy za mocny.........
Babciagramolka
Kobieto- ja Cię chyba ozłocę .dzięki, dzięki .Ale mi się trafiło- kuchnia azjatycka ze źródła i po polsku .
tokijka
Gramolko sliczna! Ja biore obranego ziemniaka i tre go na tarce nie duzych oczkach ,malych oczkach tylko tarce aby zrobil sie sos.Juz od dlugiego czasu nie uzywam maki.Make do chinskiego zageszczania uzywaj ziemniaczanej bo to najblizej oddaje corn lub tapioca starcz.
tokijka
Jeszcze jedno na koniec jest 1/4 i nie napisalam albo sie zapodziala szklanki oleju.Po ugotowniu miesa w zalewie watro tez posmarowac jeszcze tluszczem to mieso bo moze sie wydawac troche suche. Co do anyzu zalaczylam zdjecie na forum
pinecha
tokijka