Sposób przygotowania:
Zalewajka na żeberkach
Żeberka wrzucamy do garnka z zimną wodą, solimy, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe. Doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny i gotujemy około 70 minut.
Jajka gotujemy na twardo.
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki i wrzucamy do wywaru razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dodajemy majeranek i gotujemy przez 20 minut.
Wlewamy żurek i gotujemy 5 minut. Dodajemy pokrojone na kawałki jajka i doprawiamy zupę pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo.
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki i wrzucamy do wywaru razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dodajemy majeranek i gotujemy przez 20 minut.
Wlewamy żurek i gotujemy 5 minut. Dodajemy pokrojone na kawałki jajka i doprawiamy zupę pieprzem.