Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 966]

Zalewajka na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosta w przygotowaniu, a zarazem smaczna i pożywna zupa. Można do niej jeszcze dodać kawałki ugotowanych żeberek.

Zalewajka na żeberkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zalewajka na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Zalewajka na żeberkach
Żeberka wrzucamy do garnka z zimną wodą, solimy, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe. Doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny i gotujemy około 70 minut.

Jajka gotujemy na twardo.

Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki i wrzucamy do wywaru razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dodajemy majeranek i gotujemy przez 20 minut.

Wlewamy żurek i gotujemy 5 minut. Dodajemy pokrojone na kawałki jajka i doprawiamy zupę pieprzem.
Zalewajka na żeberkach
Żeberka wrzucamy do garnka z zimną wodą, solimy, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe.
Zalewajka na żeberkach
Kiełbasę śląską kroimy w ćwierćplasterki.
Zalewajka na żeberkach
Ziemniaki obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Zalewajka na żeberkach
Dodajemy kiełbasę, ziemniaki oraz majeranek.