Sposób przygotowania:
Zapiekana biała kiełbasa w kapuście
Białą kiełbasę należy po całości naciąć wzdłuż. Następnie wkładamy do wrzątku na 2 minuty i zdejmujemy skórkę. Kroimy górki kroimy w małą kostkę, a cebule w piórka, zaś papryki w kostkę dużą. Cebule szklimy chwilę, a papryki obsmażamy. Łączymy ze sobą cebule, ogórki i papryki. Następnie doprawimy łyżką koncentratu oraz musztardą. Mieszamy. Parzymy chwilę Liście kapusty a potem przelewamy zimną wodą. Na brzegu liścia kapusty układamy białą kiełbasę oraz farsz . Zwijamy kiełbasę z farszem jak gołąbki. A potem układamy w naczyniu żaroodpornym. Rozpuszczamy w 200 ml wody koncentrat. Dodajemy do niego również pomidory, a następnie czosnek w kawałkach oraz koper. Wywar do smaku solimy. Wszystko zalewamy wywarem, przykrywamy drugą częścią naczynia żaroodpornego. Pieczemy do miękkości, czyli jakieś 90 minut.