2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Zapiekana cukinia z farszem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Lekki posiłek na obiad lub kolację .....

Zapiekana cukinia z farszem pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekana cukinia z farszem pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana cukinia z farszem pieczarkowym
Cukinię myjemy nie obieramy ze skórki przecinamy wzdłuż na połowę i małą łyżeczką wydrążamy środek.Oprószamy solą i pieprzem odstawiamy na 10 minut. Cebulę obieramy i razem z umytymi pieczarkami kroimy drobno w kostkę . Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pieczarki z cebulą i przesmażamy krótko 2-3 minuty ,pod koniec duszenia dodajemy posiekany szczypior i natkę pietruszki mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem gotowym farszem nadziewamy cukinię, na wierzch kładziemy pokrojone paseczki sera żółtego i wkładamy do nagrzanego do 200* piekarnika i pieczemy około 20 minut. Podajemy pokrojone na kawałki gorące.
Zapiekana cukinia z farszem pieczarkowym
cukinię myjemy wydrażamy środek solimy i doprawiamy pieprzem
Zapiekana cukinia z farszem pieczarkowym
pieczarki z cebulą szklimy na maśle 2-3 minuty
Zapiekana cukinia z farszem pieczarkowym
gotowym farszem nadziewamy środki cukinii
Zapiekana cukinia z farszem pieczarkowym
na wierzchu układamy paseczki sera zółtego i zapiekamy

Tagi:

sery ser cukinia