Sposób przygotowania:
Zapiekana wątroba wieprzowaEtap 1
Wątrobę oczyścić, pokroić w cienkie plastry, zalać mlekiem i odłożyć do lodówki na kilka godzin (u mnie było 5 godzin).
Etap 2
Po tym czasie wątrobę odsączyć z mleka, obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć z obu stron przyprawą do mięs. Wątrobę z obu stron zrumienić.
Etap 3
Zrumienioną wątrobę ułożyć w naczyniu do zapiekania, oprószyć solą.
Etap 4
Cebule obrać, pokroić w piórka, lekko zrumienić na oleju, doprawić solą i pieprzem.
Etap 5
Cebulę rozłożyć na wątrobie. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na cebuli. Wątrobę zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut (aż ser zacznie się lekko rumienić).