katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zapiekane bułkowe łódeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Baaaardzo chrupiące bułeczki.

Zapiekane bułkowe łódeczki

Składniki:

Zapiekane bułkowe łódeczki

 

  • duże bułki z przedziałkiem 2 szt
  • cienka kiełbasa 10 dag
  • kukurydza konserwowa 4 łyżki
  • pomidor 1 szt
  • ogórki konserwowe 2 szt
  • posiekana cebula 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • ketchup 3-4 łyżki
  • żółty ser

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułkowe łódeczki
Budynki rozdzielić na połówki. Połówki bułek przekroić tak by nie docinać ich do końca. Palcami ugnieść środek bułki do boków. Majonez połączyć z ketchupem, cebulą i kukurydzą. Po dwie łyżki sosu włożyć do środka bułki. Ogórek i kiełbasę pokroić na plasterki, wcisnąć w ketchupową masę. Na koniec wcisnąć kawałek pomidora, polać ketchupem i zapiekać ok 15 minut. Gorące bułki posypać startym serem.

Tagi:

sery ser kielbasa