Sposób przygotowania:
Cannelloni mięsne
Ze składników na sos, mleko zagotować. Masło rozgrzać na patelni, dodać mąkę, wymieszać i zasmażyć. Do zasmażki dodać powoli gorące mleko, ciągle mieszając. Gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Ze składników na nadzienie, cebulę posiekać w drobną kostkę, a następnie mięso mielone połączyć z cebulą, koncentratem pomidorowymi i przyprawić do smaku przyprawami. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniać rurki makaronowe i układać je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym odrobiną sosu beszamelowego, a na koniec zalać makaron resztą sosu. Piec w temperaturze 180°C około 45-50 minut, po czym posypać potrawę startym na tarce z małymi oczkami serem żółtym i zapiekać do rozpuszczenia sera.
Chupnięta
jovi
osssa83
jovi
Ślicznie dziękuję:)