wjosna

wjosna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomysł na lekki, letni obiad - zapiekane cukinie nadziewane masą serową i posypane orzeszkami piniowymi.

Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą
Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, dodać cebulę i smażyć aż się lekko zarumieni, dodać czosnek i smażyć jeszcze minutę. Wymieszać cebulę z czosnkiem z resztą składników – za wyjątkiem orzeszków. Cukinie umyć, przekroić na pół i każdą nadziać masą serową. Posypać orzeszkami. Ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą, piec 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą
Nadziane masą serową cukinie piec w temeraturze 180 stopni przez 40 minut.