eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam krokiety na bazie ciasta piwnego z kiszoną kapustą. Do kapusty dodałam przesmażoną szynkę i pieczarki.

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami

Składniki:

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami

składniki na farsz

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami

przygotowanie kapusty

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami
Posiekaną kapustę włożyć do garnka, dodać koper, zalać wodą i ugotować.

Kiszoną kapustę wyłożyć na deskę i pokroić. Włożyć kapustę do garnka dodać gałązkę suchego kopru, zalać wodą i ugotować.

przygotowanie pieczarek

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki.

Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki.

przygotowanie pieczarek cd

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie pieczarek cd

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami
Pieczarki i cebulę usmażyć na rozgrzanym oleju.

Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju. Dodać pieczarki, połowę pokrojonej cebuli, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.

przygotowanie szynki

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami

Szynkę pokroić w kostkę.

przygotowanie szynki cd

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami

Na patelni rozgrzać pozostały olej ( 2 łyżki ). Dodać pokrojoną szynkę, pozostałą cebulę i usmażyć.

przygotowanie farszu

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami

Do miski włożyć odcedzoną i odciśniętą kapustę. Do kapusty dodać pieczarki, szynkę, przyprawę do wieprzowiny,sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać.

przygotowanie krokietów

Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkami

Naleśniki rozłożyć na stole lub blacie. Na każdym naleśniku położyć porcję farszu i zawinąć. Na jednym talerzu rozbełtać jajka. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Panierować krokiety w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać dość dużo oleju i obsmażyć krokiety z obu stron na złoto.

Smacznego!


Tagi:

krokiety