Sposób przygotowania:
Piwne krokiety Eli z kapustą,szynką i pieczarkamiprzygotowanie kapusty
Kiszoną kapustę wyłożyć na deskę i pokroić. Włożyć kapustę do garnka dodać gałązkę suchego kopru, zalać wodą i ugotować.
przygotowanie pieczarek
Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki.
przygotowanie pieczarek cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pieczarek cd
Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju. Dodać pieczarki, połowę pokrojonej cebuli, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie szynki
Szynkę pokroić w kostkę.
przygotowanie szynki cd
Na patelni rozgrzać pozostały olej ( 2 łyżki ). Dodać pokrojoną szynkę, pozostałą cebulę i usmażyć.
przygotowanie farszu
Do miski włożyć odcedzoną i odciśniętą kapustę. Do kapusty dodać pieczarki, szynkę, przyprawę do wieprzowiny,sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać.
przygotowanie krokietów
Naleśniki rozłożyć na stole lub blacie. Na każdym naleśniku położyć porcję farszu i zawinąć. Na jednym talerzu rozbełtać jajka. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Panierować krokiety w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać dość dużo oleju i obsmażyć krokiety z obu stron na złoto.
Smacznego!
gusia1000