Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekane jabłka z bakaliami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mniam,mniam,palce lizać!Spróbujcie.

Zapiekane jabłka z bakaliami

Składniki:

Zapiekane jabłka z bakaliami

 

  • 4duże jabłka,
  • po5dag.orzechów włoskich i laskowych,migdałów i rodzynek,
  • 2łyżki miodu,
  • 1op.cukru waniliowego,
  • szczypta cynamonu,
  • 2 białka,
  • 4łyżeczki cukru pudru,
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Zapiekane jabłka z bakaliami
Jabłka umyć,wydrążyć środki.Rodzynki zalać gorącą wodą,odstawić na 10min.Orzechy i migdały zemleć,a następnie połączyć z osączonymi i drobno pokrojonymi rodzynkami,dodać szczyptę cynamonu,cukier waniliowy i miód.Napełnić masą jabłka.Białka ubić z solą pod koniec dodać cukier puder,pianę rozłożyć na owocach i całość zapiekać ok.30min.w 120"C.Podawać zaraz po upieczeniu.