Sposób przygotowania:
Zapiekane młode ziemniaki z pieczarkami
Ziemniaki dokładnie wychorować , gotować do miękkości w osolonym wrzątku.
Odcedzić, osuszyć, każdego przekroić na pół wzdłuż.
Z ziemniaków wydrążyć miąższ nie naruszając ścianek , miąższ pokroić w kostkę.
Pieczarki i cebulę obrać, umyć pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać pieczarki oraz pokrojone ziemniaki.
Dusić do odparowania płynu, wsypać przyprawy oraz natkę pietruszki, wymieszać.
Każdego ziemniaka napełnić farszem , posypać mozzarellą.
Zapiekać 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 150 st.
Podawać gorące.
Odcedzić, osuszyć, każdego przekroić na pół wzdłuż.
Z ziemniaków wydrążyć miąższ nie naruszając ścianek , miąższ pokroić w kostkę.
Pieczarki i cebulę obrać, umyć pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać pieczarki oraz pokrojone ziemniaki.
Dusić do odparowania płynu, wsypać przyprawy oraz natkę pietruszki, wymieszać.
Każdego ziemniaka napełnić farszem , posypać mozzarellą.
Zapiekać 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 150 st.
Podawać gorące.
kasia900