Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z farszem warzywno-mięsnymETAP 1:

Przygotowujemy farsz.
Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy resztę warzyw i smażymy, aż będą miękkie. Dodajemy mięso mielone, smażymy.
Dodajemy passatę pomidorową, bulion, sól, pieprz, oregano, słodką i ostrą paprykę mieloną.
Podgrzewamy, mieszając, aż sos się zredukuje - farsz powinien być gęsty.
ETAP 2:

Smażymy naleśniki
Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i miksujemy do połączenia się wszystkiego w jednolite ciasto.
Odstawiamy je na 30 minut, a następnie miksujemy krótko i smażymy.
W tym celu na lekko natłuszczoną olejem, rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta i smażymy z obu stron na cieniutki placuszek.
ETAP 3:

Na każdym naleśniku układamy porcję farszu. Naleśniki zwijamy w ruloniki.
ETAP 4:

Naleśniki układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania.
ETAP 5:

Naleśniki polewamy ketchupem, przykrywamy kawałkami sera i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Pieczemy przez ok. 20 minut.