Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśnikowe roladki z serem i orzeszkami
Składniki ciasta miksujemy,dodając stopniowo mąkę,jeżeli wyjdzie nam zbyt rzadkie to dodajemy jeszcze mąki,a gdy zbyt gęste to dodajemy mleka. Następnie smażymy naleśniki na patelni na rozgrzanym oleju,po kilka chwil z obu stron. Nadzienie: Ser biały mieszamy razem z serem żółtym,dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki,drobno pokrojone orzeszki,przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i suszonym tymiankiem. Naleśniki smarujemy przygotowanym farszem,zwijamy w ruloniki i kroimy kilkucentymetrowe roladki. Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy w niej roladki.Następnie posypujemy orzeszkami i serem żółtym. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170 stopni.