Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Zapiekane naleśnikowe roladki z serem i orzeszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Przepyszne roladki na przekąskę lub kolację.Smakują na ciepło jak i na zimno.Podczas jedzenia jest wyczuwalny smak orzeszków.Możemy podać udekorowane ketchupem.

Zapiekane naleśnikowe roladki z serem i orzeszkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekane naleśnikowe roladki z serem i orzeszkami

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mleka
  • około 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta proszku do pieczenia
  • Nadzienie:
  • 25 dag sera białego
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów ziemnych solonych
  • sól,pieprz
  • suszony tymianek
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
  • masło do posmarowania formy
  • 3 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych solonych
  • 5 dag startego sera

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśnikowe roladki z serem i orzeszkami
Składniki ciasta miksujemy,dodając stopniowo mąkę,jeżeli wyjdzie nam zbyt rzadkie to dodajemy jeszcze mąki,a gdy zbyt gęste to dodajemy mleka. Następnie smażymy naleśniki na patelni na rozgrzanym oleju,po kilka chwil z obu stron. Nadzienie: Ser biały mieszamy razem z serem żółtym,dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki,drobno pokrojone orzeszki,przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i suszonym tymiankiem. Naleśniki smarujemy przygotowanym farszem,zwijamy w ruloniki i kroimy kilkucentymetrowe roladki. Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy w niej roladki.Następnie posypujemy orzeszkami i serem żółtym. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
Zapiekane naleśnikowe roladki z serem i orzeszkami
Roladki w formie przygotowane do zapiekania .
Zapiekane naleśnikowe roladki z serem i orzeszkami
Gotowe już przygotowane i zapieczone roladki.