Sposób przygotowania:
Zapiekane piersi z kurczaka
Piersi z kurczak pokroić w cienkie, długie płaty. Naczynie, w którym będziemy mięso zapiekać, posmarować olejem. Na dnie ułożyć warstwę mięsa (połowę). Mięso oprószyć solą i przyprawą do grilla. Boczek wędzony (im mocniej wędzony, tym lepiej) pokroić w plastry. Połowę plastrów boczku ułożyć na warstwie mięsa. Wszystko powtórzyć. Czyli ułożyć resztę mięsa, oprószyć ją solą i przyprawą do grilla, na to rozłożyć pozostałe plastry boczku. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę dokładnie wymieszać z majonezem. Dodać do tego sok wyciśnięty z całej cytryny, wymieszać i wyłożyć równomiernie na boczek. Całość posypać startym na tarce serem. Wszystko zapiekać w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę.