Sposób przygotowania:
Zapiekane spaghettiETAP 1
Umyte i osuszone pieczarki kroimy w plasterki i przysmażamy. Pod koniec doprawiamy do smaku. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Cebulę kroimy w kostkę i przysmażamy na oleju. Do zrumienionej dodajemy mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość przysmażamy i doprawiamy do smaku. Gotowe mięso łączymy z pieczarkami, kukurydzą i koncentratem
ETAP 2
Miedzy czasie makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy.
ETAP 3
Gotowy makaron łączymy z przygotowanym mięsem, serem żółtym, szczypiorem oraz jajkiem
ETAP 4
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Spaghetti zapiekamy w 180°C około 30 minut. Tuż przed wyjęciem posypujemy je startym, żółtym serem. Gdy ten się rozpuści danie wyjmujemy, posypujemy pokrojoną bazylią i podajemy.