Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zapiekane szaszłyki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przygotowania takiego obiadu jest banalnie proste, czas pieczenia krótki, a smak i wygląd rewelacyjny!

Zapiekane szaszłyki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane szaszłyki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane szaszłyki drobiowe
Mięso kroimy w dość cienkie podłużne paski. Do miski wlewamy olej, wciskamy obrane ząbki czosnku, dodajemy sól, sporą ilość pieprzu, dużo majeranku, kolendrę, liście laurowe oraz ziele angielskie – marynatę dokładnie mieszamy. Mięso nabijamy na wykałaczki, tak aby tworzyło harmonijkę, następnie przekładamy je do marynaty i pozostawiamy tak na około 2h. Po tym czasie mięso przekładamy do małego naczynia żaroodpornego razem z marynatą i bez przykrycia pieczemy około 25 minut w temp 180*.
Zapiekane szaszłyki drobiowe
Mięso kroimy w dość cienkie podłużne paski.
Zapiekane szaszłyki drobiowe
– marynatę dokładnie mieszamy i wkladamy mieso
Zapiekane szaszłyki drobiowe
Mięso nabijamy na wykałaczki, tak aby tworzyło harmonijkę,
Zapiekane szaszłyki drobiowe
Mięso nabijamy na wykałaczki, tak aby tworzyło harmonijkę,