Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekane żeberka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Z uduszonych do miękkości żeberek dobrze jest usunąć kostki.Pyszna potrawa,serdecznie polecam!

Zapiekane żeberka

Składniki:

Zapiekane żeberka

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane żeberka
Żeberka przyprawiamy pieprzem i papryką,cebulę kroimy w cienkie plasterki i razem dusimy do miękkości.Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach,dodajemy jajka,mąkę,łyżeczkę soli,szczyptę papryki i 2 płaskie łyżeczki pieprzu,dokładnie mieszamy.Uduszone z cebulą żeberka układamy na blasze(25x25cm) i zalewamy masą ziemniaczaną.Pieczemy ok.1,5godz.w 180"C.