Sposób przygotowania:
Zapiekanka
Ziemniaki ugotować , przecisnąć przez praskę. Kaszę opłukać , zalać wrzącym rosołem , gotować do czasu aż kasza wchłonie wszystek płyn. W tym czasie oczyścić pieczarki ,pokroić i usmażyć w małej ilości tłuszczu. Przyprawić solą i pieprzem , wymieszać z ziemniakami.
Mięso pokroić w drobną kosteczkę , dodać do ziemniaków.Dołożyć ugotowaną kaszę , przyprawić solą , pieprzem i odrobiną curry, dokładnie wymieszać
Naczynie żaroodporne natłuścić , przełożyć do niego masę ziemniaczaną, wyrównać powierzchnię.
Opłukane śliwki wypestkować, ułożyć na wierzch naczynia , posypac startym serem. Zapiekać ok. pół godz w temp. 200*C.
Mięso pokroić w drobną kosteczkę , dodać do ziemniaków.Dołożyć ugotowaną kaszę , przyprawić solą , pieprzem i odrobiną curry, dokładnie wymieszać
Naczynie żaroodporne natłuścić , przełożyć do niego masę ziemniaczaną, wyrównać powierzchnię.
Opłukane śliwki wypestkować, ułożyć na wierzch naczynia , posypac startym serem. Zapiekać ok. pół godz w temp. 200*C.
Marika_1961