Sposób przygotowania:
zapiekanka
pomidory sparzamy, obieramy ze skórki. Paprykę i pomidory kroimy w kostkę. Mieszamy z oliwkami przeciętymi na pół, rozdrobnionym tuńczykiem i surowym makaronem. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, lub brytfanki.
Śmietanę dokładnie mieszamy z wodą oraz "pomysłem na". Zalewamy zapiekankę. Posypujemy z wierzchu spora ilością startego sera. naczynie przykrywamy folią aluminiową i
pieczemy przez 30 minut w temp 200 stopni, po tym czasie zdejmujemy folię, na wierzch układamy plastry pomidora, posypujemy pozostałym serem i zapiekamy jeszcze 10 minut.
. Smacznego:)
Śmietanę dokładnie mieszamy z wodą oraz "pomysłem na". Zalewamy zapiekankę. Posypujemy z wierzchu spora ilością startego sera. naczynie przykrywamy folią aluminiową i
pieczemy przez 30 minut w temp 200 stopni, po tym czasie zdejmujemy folię, na wierzch układamy plastry pomidora, posypujemy pozostałym serem i zapiekamy jeszcze 10 minut.
. Smacznego:)