Sposób przygotowania:
Zapiekanka a' la pizzaI

1. Mięso, myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i smażymy na rozgrzanym oleju.
II

2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
III

3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki, Doprawiamy pieprzem oraz solą.
IV

4. Na makaron wykładamy mięso i polewamy sosem ( majonez mieszamy z ketchupem).
V

5. Sos przykrywamy usmażonymi grzybami i układamy plasterki salami oraz plasterki pomidora.
VI

6. Wierzch zapiekanki posypujemy mozzarellą.
7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
VII

8. Danie gotowe.
9. Smacznego.
robaczek
skuter5
Czekoladka 2