Sposób przygotowania:
Zapiekanka a' la pizzaI
1. Mięso, myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i smażymy na rozgrzanym oleju.
II
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
III
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki, Doprawiamy pieprzem oraz solą.
IV
4. Na makaron wykładamy mięso i polewamy sosem ( majonez mieszamy z ketchupem).
V
5. Sos przykrywamy usmażonymi grzybami i układamy plasterki salami oraz plasterki pomidora.
VI
6. Wierzch zapiekanki posypujemy mozzarellą.
7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
VII
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.
robaczek
skuter5
Czekoladka 2