Sposób przygotowania:
Zapiekanka z mięsem mielonymETAP 1:
Cebule obrać, posiekać i zeszklić na oleju w garnku. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę i smażyć kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i wymieszać.
Mięso zmielić i dodać do cebuli. Podsmażyć. Dodać sol, pieprz, pieprz ziołowy, paprykę i zioła prowansalskie. Przecisnąć przez praskę czosnek. Wymieszać. Dodać koncentrat. Ponownie wymieszać. Dolać trochę wody i dusić kilka minut. Dodać odcedzona kukurydzę i fasolę. Wymieszać i znów dusić kilka minut.
W międzyczasie ugotować gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. Dużą formę wysmarować masłem. Wyłożyć gnicchi. Ser zetrzeć na tarce. 1/3 sera posypać kluski. Wyłożyć mięso z warzywami. Wstawić do piekarnika.
Piec ok. 30minut w 180 stopniach. Posypać resztą sera i zapiekać jeszcze 20 minut. Podawać na gorąco.