Sposób przygotowania:
Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować
Kiełbasę i kabanosa kroimy w drobniejsze kawałki, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zrumieni, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek - szklimy. Następnie dodajemy papryki pokrojone w paseczki, a gdy się przesmażą i stracą surowość dodajemy kawałki pomidora obranego ze skórki oraz przyprawiamy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem, układamy na całości kromki chleba, wykładamy cały farsz z patelni i przykrywamy chlebem. 2 jajka rozkłócamy, mieszamy ze śmietaną i polewamy dokładnie po całej zapiekance, Rozrzucamy pokrojone w kostkę jajka na twardo i przykrywamy plastrami żółtego sera. Zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach.
![Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-chlebowa-pt-nic-sie-nie-moze-zmarnowac-324800.jpg)
![Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-chlebowa-pt-nic-sie-nie-moze-zmarnowac-324801.jpg)
![Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-chlebowa-pt-nic-sie-nie-moze-zmarnowac-324802.jpg)
![Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować Zapiekanka chlebowa pt. Nic się nie może zmarnować](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-chlebowa-pt-nic-sie-nie-moze-zmarnowac-324803.jpg)