Sposób przygotowania:
Zapiekanka jesienna
kartofle obrać z łupinek i pokroić w plastry ok. 0,5 cm pieczarki na części i obgotować je ok. 10 min.,cebulę na połwe i w plastry.polłowe cebuli razem z pieczarkami smażć do miękkości cebuli osolić i popieprzyć. paprykę oczyścić z nasion i pokroić na kawłki wielkości 2cm. na 4cm.i dusić w innym garnku z resztą cebuli,posolić popieprzyć dodać listek ,zielę podlewać odrobiną wody.pod koniec duszenia dodać pokrojoną w kostkę kielbase i koncentrat pomidorowy, chwilke poddusić,ewentualnie do smaku dodać cukier. w nacyzniu żaroodpornym na dno dać odrobine smalcu,układać warstwę plastrów kartofli,warstwę pieczarek ,warstwę kartofli i jeszcze raz pieczarki na wierzch wyłożyć paprykę przykryć i dusić ok.40min.
anetka
jarek-energy