Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zapiekanka kalafiorowo - szpinakowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

smaczna zapiekanka, prosta w przygotowaniu

Zapiekanka kalafiorowo - szpinakowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka kalafiorowo - szpinakowa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka kalafiorowo - szpinakowa
Kalafior dzielimy na rożyczki i obgotowujemy go do miękkośc w osolonej wodzie, odcedzamy. Jajko mieszamy z solą, pieprzem i jarzynką, obtaczamy w nim kalafior, a następnie w tartej bułce - obsmażamy na oleju. Panierowanego kalafiora przekładamy do metalowej miski lub naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle, następnie dodajemy posiekany szpinak oraz rozgnieciony czosnek - przesmażamy jeszcze 3 minut i doprawiamy do smaku. Kiedy cebula ze szpinakiem wystygnie dodajemy do niej utarty ser zólty - mieszamy i wykładamy na kalafiora - zapiekamy przez 30 minut
Zapiekanka kalafiorowo - szpinakowa
Kalafior dzielimy na rożyczki i obgotowujemy go do miękkośc w osolonej wodzie
Zapiekanka kalafiorowo - szpinakowa
następnie dodajemy posiekany szpinak oraz rozgnieciony czosnek
Zapiekanka kalafiorowo - szpinakowa
Kiedy cebula ze szpinakiem wystygnie dodajemy do niej utarty ser zólty
Zapiekanka kalafiorowo - szpinakowa
mieszamy i wykładamy na kalafiora - zapiekamy przez 30 minu