Sposób przygotowania:
Zapiekanka Krzysia
Do garnuszka wlewamy jogurt naturalny. Ser pleśniowy kroimy na dowolne kawałki i wrzucamy do jogurtu. Cały czas mieszając podgrzewamy na najmniejszym ogniu, by ser roztopił się. Wrzucamy przeciśnięty przez praskę lub starty czosnek i podgrzewamy przez max 2 minutki by składniki dokładnie wymieszały się. Jeszcze ciepły sos mieszamy z pokrojoną w paski pekinką a następnie rozprowadzamy na przekrojonej wzdłuż bagietce. Ogórki kroimy w paski i układamy w poprzek każdego kawałka bagietki. Cebulę pokrojoną w piórka układamy na ogórkach a na niej plasterki pomidora i znów cebuli. Szynkę podsmażamy na patelni by była rumiana a pieczarki kroimy w paski i również smażymy. Obydwa składniki układamy na zapiekance. Przykrywamy serem i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180stopni i pieczemy aż ser się rozpuści (ok 7 min). Na koniec polewamy ketchupem :)