Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z cukinią, papryką, schabem
Groszek odsączamy z zalewy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez 5 minut. Następnie przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Schab myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cukinię i paprykę myjemy, osuszamy. Paprykę kroimy w kostkę, a cukinię w półplastry.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone mięso i smażymy przez 5 minut, dokładamy paprykę i cukinię. Smażymy razem kolejne 5 minut i wsypujemy przyprawy i suszoną cebulę, mieszamy.
W wysokim naczyniu miksujemy śmietanę i jajka.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wkładamy : makaron,
smażone warzywa z mięsem, groszek konserwowy, wlewamy śmietanę wymieszaną z jajkami, posypujemy startym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut pod przykryciem i 5 minut bez przykrycia.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone mięso i smażymy przez 5 minut, dokładamy paprykę i cukinię. Smażymy razem kolejne 5 minut i wsypujemy przyprawy i suszoną cebulę, mieszamy.
W wysokim naczyniu miksujemy śmietanę i jajka.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wkładamy : makaron,
smażone warzywa z mięsem, groszek konserwowy, wlewamy śmietanę wymieszaną z jajkami, posypujemy startym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut pod przykryciem i 5 minut bez przykrycia.