Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Mięso pokroić na małe kawałki i dodać do cebuli. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, dodać do mięsa. Posolić, dodać pieprzu, papryk. Razem usmażyć.
Makaron kokardki ugotować w osolonej wodzie.
Jajko rozmącić ze śmietaną. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron i usmażone mięso z pieczarkami oraz pomidory. Wymieszać. Zalać jajkiem ze śmietaną.
Na wierzch zetrzeć żółty ser. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.
Makaron kokardki ugotować w osolonej wodzie.
Jajko rozmącić ze śmietaną. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron i usmażone mięso z pieczarkami oraz pomidory. Wymieszać. Zalać jajkiem ze śmietaną.
Na wierzch zetrzeć żółty ser. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.