Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowo-jabłkowa
Makaron ugotować na pół twardo w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju i odsączyć.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie dodać do nich 1 cukier waniliowy, cukier kryształ i cynamon.
Makaron połączyć z jabłkami, dodać 1 cukier waniliowy i śmietanę, wymieszać, a następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i wysypanego bułką tartą.
Na koniec, wierzch zapiekanki obłożyć wiórkami masła oraz posypać cynamonem i cukrem kryształem.
Zapiekać około 30-40 minut w temperaturze 200 C.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie dodać do nich 1 cukier waniliowy, cukier kryształ i cynamon.
Makaron połączyć z jabłkami, dodać 1 cukier waniliowy i śmietanę, wymieszać, a następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i wysypanego bułką tartą.
Na koniec, wierzch zapiekanki obłożyć wiórkami masła oraz posypać cynamonem i cukrem kryształem.
Zapiekać około 30-40 minut w temperaturze 200 C.