lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zapiekanka mięsno-ryżowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zapiekanka palce lizać...

Zapiekanka mięsno-ryżowa

Składniki:

Zapiekanka mięsno-ryżowa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka mięsno-ryżowa
Mięso mielone przesmaż na patelni wraz z drobno posiekaną cebulą.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Marchewkę oczyść i pokrój w kostkę.Ryż zalej na 3 minuty gorącą wodą.Do mięsa mielonego dodaj ryż oraz pokrojoną marchewkę.Całość podlej wodą i przez krótki czas podduś.Następnie pokrój ziemniaki w talarki i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.Na ziemniaki wyłóż masę mięsno-ryżową a na sam wierzch wyłóż plasterki pomidorów.Całość zalej szklanką wody lub bulionu i włóż do piekarnika na około godzinę

Tagi:

ryż mięso