SUPERPRZEPIS

Zapiekanka naleśnikowa Eli

  • 2
  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Zapiekanka naleśnikowa Eli

Przygotowałam zapiekankę z piwnymi naleśnikami. Farsz przygotowałam z młodej kapusty z różnymi dodatkami.

Składniki:

Zapiekanka naleśnikowa Eli

naleśniki

farsz

dodatki

Sposób przygotowania:

Zapiekanka naleśnikowa Eli

przygotowanie farszu

Zapiekanka naleśnikowa Eli
Przygotować wszystkie składniki farszu do zapiekanki.

Kapustę poszatkować, ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku i odcedzić na durszlaku. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.

Cebule obrać i pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, dodać pieczarki,1/3 pokrojonej cebuli, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.

Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,dodać kiełbasę,resztę cebuli i usmażyć.

przygotowanie farszu cd

Zapiekanka naleśnikowa Eli
Wszystkie składniki farszu razem przesmażyć.

Do kiełbasy dodać pieczarki, kapustę, koperek i przesmażyć razem.

przygotowanie naleśników

Zapiekanka naleśnikowa Eli
Przygotować naleśniki, gotowy farsz i ser.

Ze wszystkich składników na naleśniki przygotować ciasto, Usmażyć naleśniki na suchej patelni. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Przygotować wszystkie składniki zapiekanki.

przygotowanie zapiekanki

Zapiekanka naleśnikowa Eli
Wyłożyć naleśnikami formę do zapiekania.

Formę do zapiekania wyłożyć naleśnikami tak żeby połowa wystawała za formę.

przygotowanie zapiekanki cd

Zapiekanka naleśnikowa Eli

Na naleśniki wyłożyć połowę farszu, przykryć dwoma naleśnikami i posypać 1/4 sera. .

przygotowanie zapiekanki cd

Zapiekanka naleśnikowa Eli

Wyłożyć resztę farszu, dwa naleśniki i 1/4 sera

przygotowanie zapiekanki cd

Zapiekanka naleśnikowa Eli

.Wystające części naleśników zawinąć do środka.

przygotowanie zapiekanki cd

Zapiekanka naleśnikowa Eli

Całość posypać resztą sera i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C góra - dól. Zapiekać około 30 minut aż ser się rozpuści.

podawanie

Zapiekanka naleśnikowa Eli

Zapiekankę podawać zaraz po upieczeniu. Smacznego!