Sposób przygotowania:
Zapiekanka naleśnikowa Eliprzygotowanie farszu
Kapustę poszatkować, ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku i odcedzić na durszlaku. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Cebule obrać i pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, dodać pieczarki,1/3 pokrojonej cebuli, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,dodać kiełbasę,resztę cebuli i usmażyć.
przygotowanie farszu cd
Do kiełbasy dodać pieczarki, kapustę, koperek i przesmażyć razem.
przygotowanie naleśników
Ze wszystkich składników na naleśniki przygotować ciasto, Usmażyć naleśniki na suchej patelni. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Przygotować wszystkie składniki zapiekanki.
przygotowanie zapiekanki
Formę do zapiekania wyłożyć naleśnikami tak żeby połowa wystawała za formę.
przygotowanie zapiekanki cd
Na naleśniki wyłożyć połowę farszu, przykryć dwoma naleśnikami i posypać 1/4 sera. .
przygotowanie zapiekanki cd
Wyłożyć resztę farszu, dwa naleśniki i 1/4 sera
przygotowanie zapiekanki cd
.Wystające części naleśników zawinąć do środka.
przygotowanie zapiekanki cd
Całość posypać resztą sera i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C góra - dól. Zapiekać około 30 minut aż ser się rozpuści.
podawanie
Zapiekankę podawać zaraz po upieczeniu. Smacznego!
zbysiowa
eli_555
Dziękuję, była pyszna.. Zapraszam częstuj się.