Sposób przygotowania:
Zapiekanka pieczarkowa
Pieczarki obieramy, myjemy i drobno kroimy. Patelnie z olejem stawiamy na gazie. Cebulę obieramy i myjemy. Pieczarki wrzucamy na rozgrzany olej i solimy, przykrywamy pokrywką i dusimy. Cebulkę drobno kroimy i dorzucamy do podduszonych już trochę pieczarek.Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do masła, przyprawiamy warzywkiem i dokladnie mieszamy. Bagietki dzielimy na 3 równe cześci i te częsci przekrajamy wzdłuż na pół. Żółty ser zcieramy na tarce. Do uduszonych pieczarek z cebulą dodajemy posoloną śmietankę i pociętą natkę pietruszki. Wszystko mieszamy dokładnie. Bagietki smarujemy masłem czosnkowym, na to nakladamy farsz pieczarkowy, posypujemy startym serem i wkładamy na kilka minut do piekarnika nastawionego na 160 stopni na kilka minut aż rozpuści się ser. Smacznego:)