Sposób przygotowania:
Zapiekanka po włosku, z rybą
Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Pomidory umyć, pokroić na plastry grubości 1/2 cm.
Ser mozzarella pokroić w cienkie plasterki.
Natkę umyć, osuszyć, drobno pokroić.
Czosnek obrać, rozgnieść i wymieszać z pestkami słonecznika, natką pietruszki, starty żółtym serem, oliwą, dobrze rozetrzeć.
Połowę masy czosnkowej wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, na wierzchu położyć filety, na nich pomidory i ser mozzarella.
Przykryć pozostałą masą.
Wstawić do piekarnika, zapiekać przez 30 minut w temp. 220 stop. C.
Pomidory umyć, pokroić na plastry grubości 1/2 cm.
Ser mozzarella pokroić w cienkie plasterki.
Natkę umyć, osuszyć, drobno pokroić.
Czosnek obrać, rozgnieść i wymieszać z pestkami słonecznika, natką pietruszki, starty żółtym serem, oliwą, dobrze rozetrzeć.
Połowę masy czosnkowej wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, na wierzchu położyć filety, na nich pomidory i ser mozzarella.
Przykryć pozostałą masą.
Wstawić do piekarnika, zapiekać przez 30 minut w temp. 220 stop. C.