Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa z warzywami
Brokuły umyć i podzielić na małe różyczki.
Marchew obrać i pokroić w plastry średniej grubości. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę . Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę . Ryż zalać wrzątkiem i gotować 10 minut. Na oleju podsmażyć brokuły ,marchew,pieczarki i cebulę . Wymieszać z ugotowanym ryżem i dodać rozmiażdżony czosnek.Wszystko doprawić .Ryż z warztwami przełożyć do naczynia zaroodpornego ,zalać winem i rosołem.Posypać orzechami i zapiec 30 minut w tem 180 stopni
Marchew obrać i pokroić w plastry średniej grubości. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę . Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę . Ryż zalać wrzątkiem i gotować 10 minut. Na oleju podsmażyć brokuły ,marchew,pieczarki i cebulę . Wymieszać z ugotowanym ryżem i dodać rozmiażdżony czosnek.Wszystko doprawić .Ryż z warztwami przełożyć do naczynia zaroodpornego ,zalać winem i rosołem.Posypać orzechami i zapiec 30 minut w tem 180 stopni