Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowo - drobiowa z warzywami
W patelni wok podgrzewam niewielką ilość oleju, przekładam pokrojonego w kostkę kurczaka i obsmażam 3-4 minuty z dodatkiem soli i pieprzu, następnie dodajemy mrożone warzywa i smażę do czasu aż wszystkie składniki są miękkie. Ryż gotuję w osolonej wodzie przez 13-15 minut. Na osobnej patelni na niewielkiej ilości oleju przesmażam pokrojoną w kostkę cebule i posiekane ząbki czosnku - doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaje do tej cebuli odcedzony, gorący ryż i mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładam gorące mięso z warzywami, na to gorący ryż z cebulą i czosnkiem i całość posypuje startym serem żółtym. Wstawiam do piekarnika na temp. 180* i zapiekam do czasu aż ser się ładnie rozpuści, z racji tego że wszystkie składniki były już gorące czas pieczenia jest bardzo krótki