Sposób przygotowania:
Zapiekanka szparagowa
Szparagi umyć, obrać z włókien, ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie. Ugotowane odsączyć i pokroić na kawałki.
Mięso wołowe pokroić w cienkie paski oprószyć pieprzem, solą , gałką muszkatelową i obsmażyć na oleju. Dodać winiak i dusić pod przykryciem około 20 minut.
Półmisem zaroodporny wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwami mięso i szparagi. Zalać sosem na wierzchu posypać startm serem i wstawic do piekarnika i zapiec około 30 minut.
Mięso wołowe pokroić w cienkie paski oprószyć pieprzem, solą , gałką muszkatelową i obsmażyć na oleju. Dodać winiak i dusić pod przykryciem około 20 minut.
Półmisem zaroodporny wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwami mięso i szparagi. Zalać sosem na wierzchu posypać startm serem i wstawic do piekarnika i zapiec około 30 minut.