gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Zapiekanka szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zdrowa i szybka zapiekanka na kolację

Zapiekanka szpinakowa

Składniki:

Zapiekanka szpinakowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka szpinakowa
Makaron ugotuj al dente. Wędlinę pokrój w kostkę. Szpinak przebierz, umyj i pokrój, następnie przesmaż na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i przypraw. Wlej śmietanę i wymieszaj. Następnie wbij jajko, rozkłóć i połącz z makaronem i wędliną, wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Ser utrzyj i obficie posyp zapiekankę, wstaw do piekarnika i zapiekaj 30 min. Zapiekankę można podawać z sałatą i pomidorami.