Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekanka warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zapiekanka warzywna

Zapiekanka warzywna

Składniki:

Zapiekanka warzywna

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka warzywna

Marchew, kalafior, brokuł, seler i fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 10 minut, odcedzamy. Zostawiamy 2/3 szklanki wywaru z warzyw. Roztapiamy 3 łyżki masła, dodajemy mąkę i zasmażamy chwilkę, dolewamy wywar warzywny i kremówkę i gotujemy 2 minuty; dodajemy warzywa, przyprawy, mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki ucieramy z pozostałym masłem i połową sera, układamy warstwą na warzywa, posypujemy serem i zapiekamy około pół godziny.