Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna 7
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Żółty ser ścieramy na tarce o duzych oczkach. Marchew oraz ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy, a następnie kroimy w cienkie plasterki. Kalafior oczyszczamy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na warstwę makaronu wykładamy warstwę keczupu. Następnie wykładamy warstwę ziemniaków, marchewki oraz kalafiora. Całość zalewamy śmietaną doprawioną solą oraz pieprzem. Wierzch posypujemy żółtym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i zapiekamy 30 minut.