Sposób przygotowania:
Zapiekanka z cukinią i kiełbasą
1. Cukinię pokroić w półplasterki i lekko podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Pieczarki pokroić w ósemki, również podsmażyć, doprawiając solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić w ćwiartki i także podsmażyć.
2. Naczynie do zapiekania nasmarować tłuszczem ułożyć w nim cukinię, kiełbasę i pieczarki.
3. Jajko wymieszać ze śmietaną oraz przyprawami kucharkiem i drobno posiekaną pietruszką, po czym wylać na wierzch zapiekanki i posypać ją startym serem żółtym.
Piec w tmepretaurze 180 stopni przez 20 minut. Podawać z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem.
2. Naczynie do zapiekania nasmarować tłuszczem ułożyć w nim cukinię, kiełbasę i pieczarki.
3. Jajko wymieszać ze śmietaną oraz przyprawami kucharkiem i drobno posiekaną pietruszką, po czym wylać na wierzch zapiekanki i posypać ją startym serem żółtym.
Piec w tmepretaurze 180 stopni przez 20 minut. Podawać z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem.