Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kiełbasą i warzywami.
Warzywa opłukujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cukinię osuszamy i kroimy także w plasterki. Kiełbasę kroimy w talarki i smażymy ( bez oleju) na teflonowej patelni przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.Naczynie do zapiekanie spryskujemy olejem i układamy talarki ziemniaków, kiełbasę, plasterki cukinie i raz jeszcze ziemniaki.Wszystko posypujemy ziołami i przyprawami. Do miski wlewamy śmietanę , wbijamy jajko i składniki łączymy . Gotową śmietaną z jajkiem wlewamy na przygotowaną zapiekankę , posypujemy serem startym na dużych oczkach i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika zapiekankę, studzimy przez 15 minut, posypujemy koperkiem i szczypiorkiem , kroimy i podajemy na ciepło.