Sposób przygotowania:
Zapiekanka z czerwoną fasolą
Wodę wlewamy do garnka. Wstawiamy na ogień żeby się zagotowała. Solimy łyżką soli. Do gotującej wody wrzucamy makaron i gotujemy na pół miękko.Po odcedzeniu wykładamy dno naczynia żaroodpornego makaronem. Puszkę kukurydzy wykładamy na sitko w celu aby sok ściekł. Na patelni rozgrzewamy pokrojoną w krążki cebulę, dodajemy mięso mielone , dzieląc je na mniejsze kawałki. Podsmażamy. a następnie dusimy n a soku z czerwonej fasoli ok 5 minut. Dodajemy kukurydzę oraz czerwoną fasolę i dusimy wszystko razem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na makaron nasz farsz. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25 minut. Po 25 minutach wyjmujemy na wierzch trzem żółty ser . Wkładamy na kolejne 15 minut. Po wyjęciu polewamy keczupem Smacznego.