Sposób przygotowania:
Zapiekanka z jabłkami i makaronem
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Połowę przełóż do wcześniej
wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą naczynia do zapiekania. Na
wierzchu ułóż mus jabłkowy, posyp płatkami migdałowymi, opłukanymi i
namoczonymi wcześniej rodzynkami a także oprósz cynamonem. Przykryj resztą
makaronu, śmietanę roztrzep widelcem z jajkiem, dodaj cukier waniliowy i
polej wierzch zapiekanki. Zapiekaj 40 minut w temp. 180 st. Gorącą oprósz cynamonem.
wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą naczynia do zapiekania. Na
wierzchu ułóż mus jabłkowy, posyp płatkami migdałowymi, opłukanymi i
namoczonymi wcześniej rodzynkami a także oprósz cynamonem. Przykryj resztą
makaronu, śmietanę roztrzep widelcem z jajkiem, dodaj cukier waniliowy i
polej wierzch zapiekanki. Zapiekaj 40 minut w temp. 180 st. Gorącą oprósz cynamonem.